Květinový den 15.5.2024

31.05.2024 23:04

ŽAP a jeho prodej kytiček

 

Kytičky prodáváme od samého prvopočátku. Naše členky pamatují ještě kytičky bez stužky i to, že vybrané peníze se počítaly v kanceláři Ligy proti rakovině.

Letos se nám prodávalo velmi dobře, kupující byli vstřícní a zejména ti mladší uvítali možnost nově platit přes QR kód. A co jsme při prodeji zažily? V Pečkách, prodejkyně – zahrádkářka potkala známou a nabídla ji ke koupi měsíčky…...prosím tě, co bych s nimi dělala, mám jich na zahrádce dost. Samozřejmě koupila a podpořila. Irena z Blatné nám napsala, že prodává již 20 let, ale tako- vou tržbu a milé reakce ještě nezažila. A ještě vyjádření Dany vlastními slovy.

Na mou první prodejní akci jsem si na pomoc vzala svou 15ti letou vnučku. Na stanovišti u metra Střížkov jsme moc úspěšné nebyly. Slyšely jsme: ,,nemám drobné, ujede mi metro (jelo každé 2 min.)“ a tak jsme se přemístily k Penny. Tam šly kytičky rychle na odbyt, kupovali zejména senioři,  maminky s dětmi a také si přišly prodavačky z okolních obchodů. Prodáno jsme měly za chvíli. Ještě chci zmínit jednu starší elegantní dámu, která nám za kytičku přispěla nemalou částkou. Když odcházela skromně podotkla: ,, Tuhle Ligu proti rakovině před 30 lety založil můj manžel“.

Velký dík patří Vám, pane profesore Dienstbiere! Hezké a symbolické, že?

Prodej kytiček je pro členky Klubu ŽAP Praha samozřejmostí, ale o to více děkujeme našim podporovatelům, kteří nám kytičky pomáhají prodávat. Mnoho let jsou to studenti  SOU na Černém mostě, Dopravní škola v Motole, Zdravotní škola na Pankráci. Nově knihovny v Letňanech a Pečkách, kavárna v Pečkách, hasiči v Ratenicích, lékárna v Letňanech i naši kamarádi a rodiny.

 

                                                                                                                                                                                                 Jaroslava Petrová