Rekondiční pobyt - Vysoké Tatry

24.10.2023 13:10

Rekondice ve Vysokých Tatrách ve dnech od 9. září do 16. září 2023

 

V sobotu 9. září jsme se sešly v Tatranské Lomnici v hotelu uran v počtu 15 členek Klubu ŽAP.

V neděli dopoledne jsem si udělaly procházku po Tatranské Lomnici, navštívily jsme i botanickou zahradu. Další dny jsme začínaly rozcvičkou na terase hotelu nebo cvičením a plaváním v hotelovém bazénu. V průběhu rekondice jsme uskutečnily výlet do termálního parku Vrbov. Tamní geotermální voda je léčivá a 3 hodiny pobytu nám udělalo dobře hlavně na klouby. Výlet električkou na Štrbské pleso byl též moc hezký, obešly jsme celé pleso kolem dokola. Počasí nám přálo, bylo teplo a slunečno. Ve středu jsme navštívily Hrebienok, užily si panoramata a Jarka s Helou vystoupaly na Zemkovského chatu. Večer pak jsme vyslechly v hotelu přednášku o životě tatranských medvědů a jak se zachovat pokud bychom se s medvědem setkaly v přírodě.  Až ve čtvrtek, kdy jsme měly výlet do Zakopaného v Polsku nám na cestu pršelo. Navštívily jsme překrásný kostel Matky Boží Fatimské, který byl postaven jako vyjádření díků Bohu za uzdravení papeže Jana Pavla II po atentátu, který byl na něho spáchán. Odpoledne naštěstí přestalo pršet a cestou zpět do hotelu jsme si mohly na farmě zakoupit sýry v biokvalitě. Na výletech do Vrbova a Zakopaného nám byl báječným průvodcem pan Marti Mladoň. Další den byl opět slunečný a my jsme se vydaly na výlet do Starého Smokovce, kde jsme si prohlédly expozici muzea Tatranské kinematografie a fotografie. Velká skupina se za krásného počasí vydala na zpáteční cestu pěšky. Rekondici jsme zakončily večer společným posezením.

Poděkování patří Martě za zajištění jízdenek, Marcele za vedení cvičení ve vodě i na suchu a Hele a Jarce za zajištění a organizaci krásných výletů.

Poděkování patří i Magistrátu Hlavního města Prahy za poskytnutí dotace, bez které by se tento rekondiční pobyt na podporu našeho zdraví nemohl uskutečnit.